Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Πού θα στηθούν παραδοσιακά παιχνίδια την Τρίτη του Πάσχα

Στις πόλεις και στα χωριά!

Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαΐου 2024

Σήμερα, Τρίτη του Πάσχα τα παραδοσιακά παιχνίδια σε χωριά και πόλεις συνεχίζονται! Πιο κάτω συγκεντρώσαμε 10 από αυτά και σου τα προτείνουμε:

πασχα μουτταλος.jpg

Τρίτη του Πάσχα, στον Μούταλλο
Ο Δήμος Πάφου διοργανώνει την Τρίτη του Πάσχα στην πλατεία Μούτταλου, το 4ο Φεστιβάλ Πασχαλινών Παραδοσιακών Παιχνιδιών. Το φεστιβάλ ξεκινά στις 16.00 και θα περιλαμβάνει ελληνικούς Λαΐκούς χορούς από το Λαογραφικό Όμιλο "ΚΤΗΜΑ" και πασχαλινά Παραδοσιακά Παιχνίδια (16.30).
Πληρ. 99994470.

Τρίτη του Πάσχα, στη Δευτερά
Το Πάσχα στο χωριό, είναι πάντα αλλιώς. Aυτές τις μέρες τα χωριά, σε όλη την Κύπρο, βάζουν τα γιορτινά τους και αναβιώνουν τις παραδόσεις μέσα από διάφορες εκδηλώσεις και, φυσικά, τα πατροπαράδοτα πασχαλινά παιχνίδια. Ένα από αυτά τα χωριά είναι και η Δευτερά, η οποία την Τρίτη του Πάσχα, διοργανώνει στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας μια όμορφη εκδήλωση με παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους –σακουλοδρομίες, αυγουλοδρομίες, σχοινί, ζίζηρο, κάμηλο– και, φυσικά, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορό, τραγούδι και τσιατιστά. Στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα με φαγητό και ποτό. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα.

Τρίτη του Πάσχα στο Καϊμακλί
Ο Δήμος Λευκωσίας έχοντας ως στόχο να κρατήσει ζωντανά τα έθιμα και τις παραδόσεις, διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά πασχαλινή εκδήλωση την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου 2024, στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί, από τις 16:00 μέχρι τις 20:00.
Πρόγραμμα:
16:00 - 17:00 Παραδοσιακά παιχνίδια και διαγωνισμοί (αυγουλοδρομίες, σακουλοδρομίες, ζίζηρος, σχοινί κ.ά.) από το 71ο Σύστημα Προσκόπων Καϊμακλίου και ακολούθως απονομή μεταλλίων στους νικητές των διαγωνισμών.
17:00 - 20:00 Παραδοσιακά τραγούδια και χοροί από το Λαογραφικό Όμιλο «Ακρίτες Γερίου» και το Λαογραφικό Όμιλο «Γρηγόρη Ασσιώτη» Ομόνοιας Άσσιας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πωλούνται σουβλάκια, κρέπες, βάφλες, ποπ-κορν, λουκουμάδες, καφέδες/φραπέ, παραδοσιακά γλυκά, εργόχειρα και άλλα, από τους Συνδέσμους Γονέων Α’ & Β’ Δημοτικών Σχολείων Καϊμακλιού, το ΕΚΥΣΥ και από το 71ο Σύστημα Προσκόπων Καϊμακλίου.

Επίσης, στο Παραδοσιακό Καφενείο Καϊμακλίου στην πλατεία, θα πωλούνται μεταξύ άλλων, κυπριακοί καφέδες, λεμονάδα και μαχαλεπί.

Περαιτέρω, ο κατασκευαστής παραδοσιακών πιθκιαυλιών, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, θα επεξηγεί την τεχνική κατασκευής τους, χαρίζοντας μελωδίες στους παρευρισκόμενους.

Τέλος, η κ. Ελένη Ρίμπα, θα μιλήσει για τη λαϊκή χειροτεχνία της κεντητικής και υφαντικής, εκθέτοντας έργα της.
Είσοδος ελεύθερη!

Τρίτη του Πάσχα στα Καλιάνα
Τα Καλιάνα, το χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, το οποίο ανήκει στη γεωγραφική περιφέρεια της Σολιάς μάς περιμένει και την Τρίτη του Πάσχα. στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται από τις 15.00-18.00 διεξαγωγή αγώνα ποδοσφαίρου, παιχνίδια και survivor για τους μικρούς μας φίλους στο Κοινοτικό Γήπεδο Μιτσερού. Στις 19.30 θα έχει τόμπολα στο οίκημα του Κέντρου Νεότητας Μιτσερού.

Τρίτη του Πάσχα στη Διερώνα
Η Διερώνα διοργανώνει Πασχαλινή Εκδήλωση με παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις και την Τρίτη του Πάσχα… Πιο συγκεκριμένα από τις 15.00 θα έχει παραδοσιακά παιχνίδια και διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο Πολιτιστικό Κέντρο Διερώνας. στο χώρο θα στηθεί μεγάλο φουσκωτό για παιδιά, θα πωλείται φαγητό (σουβλάκια και γύρος) και παγωτό στο προαύλιο. Θα ακολουθήσει μουσική διασκέδαση.

Τρίτη του Πάσχα στην Κυπερούντα
Η Κυπερούντα διοργανώνει Πασχαλινή Εκδήλωση με παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις… Την Τρίτη του Πάσχα θα έχει τουρνουά ποδοσφαίρου στο Κοινοτικό στάδιο στις 15.00.

lythrodontas.jpg

Τρίτη του Πάσχα στον Λυθροδόντα
Στο χωριό Λυθροδόντας τα παιχνίδια θα συνεχιστούν και την Τρίτη του Πάσχα. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται παραδοσιακά παιχνίδια, χοροί και το παιχνίδι "Μάντεψε".

Τρίτη του Πάσχα στο Αρεδιού
Στο χωριό Αρεδιού θα έχει ποδοσφαιρικούς αγώνες Άντρες - Γυναίκες. Για συμμετοχές στα παιχνίδια παρακαλώ επικοινωνήστε με: Χαρούλα Γρηγορίου στο 96784268 και τη Δέσποινα Μηνά στο 99789821.

akrotiri.jpg

Τρίτη του Πάσχα στο Ακρωτήρι
Στο Ακρωτήρι στη Λεμεσό την Τρίτη του Πάσχα θα έχει παιχνίδια στις 16.00 στην πλατεία του χωριού και τόμπολα στις 19.00 στο αθλητικό Σωματείο ΑΠΕΑ.

ΑΚΟΜΑ...

Πανηγύρι Αγίου Ραφαήλ στον Ύψωνα
Την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου 2024, ο Ύψωνας γιορτάζει την εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Ειρήνης και Νικολάου στο ομώνυμο παρεκκλήσι των Αγίων.

Αναβίωση πασχαλινών παιχνιδιών, ετοιμασία και παρασκευή ρεσιού, παραδοσιακά παιχνίδια, μουσική, χορούς και τσιαττιστά.

Θα βρίσκεται ο Πολιτιστικός Όμιλος Αργοναύτες Ερήμης, ο Πολιτιστικός Όμιλος ΑΠΕΥ Ερωτόκριτος, ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Όμιλος Λεμεσού «Διόνυσος» και η Χορευτική Ομάδα του Σχολείου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ύψωνα.

Δείτε πιο κάτω αναλυτικά το πρόγραμμα:

agrafail-ypswnas.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close